Scroll down

Merkx+Girod

In 1985 vestigde Evelyne Merkx haar eigen ontwerpstudio. Vanaf 1990 ontstond een samenwerking met Patrice Girod, architect, die in 1996 uitmondde in de oprichting van Merkx+Girod architecten, bureau voor architectuur en interieurarchitectuur. In 2012 hield het bureau op met haar bestaan.

Evelyne Merkx startte in 2012 een eigen compacte studio Merk X architecten (en ruimtelijke vormgevers).

Het werk van Merkx+Girod werd gekenmerkt door een analytische benadering van de ontwerpopgave met een grote liefde voor detail, materiaal, huid, kleur, samenhang, kwaliteit en elegantie. Kwaliteit en respect voor kwaliteit gingen samen. De omgang met bijvoorbeeld een monumentaal gebouw is alleen mogelijk wanneer men de kwaliteit ervan kent, herkent en erkent, waardoor de ontwerper er als gelijke mee om kan gaan. De meerwaarde van het bureau was daardoor dat zowel de ruimte als haar invulling vanaf het eerste begin volledige samenhang hadden.

Merkx+Girod ontwierp zowel interieurs voor particuliere verbouwingen als ook strategieën voor grote en complexe interieurs van gebouwen met publieke functies waarbij de logistieke en functionele eisen worden geïntegreerd in de ruimtelijke visie.

Je browser is helaas te oud om de site van Merk X goed te bekijken.
Update je browser of download Google Chrome.

Merk X architecten
Gietersstraat 15
1015 HB Amsterdam
info@merk-x.nl
M +31 (0)6 3442 8737
evelynemerkx@merk-x.nl